tiistai 4. marraskuuta 2014

Taiteellinen Kaalipiirakka

Kaalipiirakka on vanha suomalainen ruoka, Karjalassa ja muuallakin. En tiedä miten sitä on tehty ennen, mutta minä muunsin lihapiirakan kaalipiirakaksi, duunasin vähän. Tein vuosia sitten pellin kokoisia lihapiirakoita joskus, lapset tykkäsivät niistä. Viime viikolla tein pitkästä aikaa lihapiirakan ja nyt sunnuntaina kaalipiirakan.

Lehtitaikinaa 800 grammaa tai 2 x 600 grammaa (valmiista pakastetaikinasta tai itse tehtyä lehti- tai voitaikinaa).

Kaulitaan isolle uunipellille pohja ja kansi.

Jauhelihaa 200 g, paistetaan
Sipulia, valkosipulia, suolaa, pippuria ym. maun mukaan

Kaalia (pieni keräkaali) laiskistetaan eli paistetaan pannulla pehmeäksi

Riisipuuroa maitoon keitettynä tai puuroriisiä 3 dl lihaliemessä keitettynä

Suikalevihanneksia hiukan tai porkkanasuikaleita ja purjoa tms.

2 kananmunaa (ruokakermaa 2 dl, mutta ei välttämättä)

Täyte sekoitetaan ja levitetään pohjalle ja kansi päälle. Terävällä veitsellä voi halutessaan tehdä kuvioita. Voidellaan kananmunalla ja paistetaan n. 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Jos et halua laittaa jauhelihaa, enemmän kaalia tai riisiä ja vihanneksia.
Jos haluat tehdä vain lihapiirakan, 500 g jauhelihaa, ei kaalia.


Kuva: Arto Mattila
Vuokko





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti