kotiliesi

torstai 24. toukokuuta 2018

Perunalaatikko

Tein pitkästä aikaa perunalaatikko. Se on perinteinen ruoka Savossa. Siihen laitetaan yleensä perunaa ja pekonia ja paljon sipulia. Nyt laitoin jauhelihaa, vaikka epäilin ensin tulisiko siitä hyvää. Katsoin ohjeita Internetistä varmuuden vuoksi.
Ohje
Perunoita noin 10
Jauhelihaa 400 g
Sipulia 200 g
Kananmunia 2 tai 3
Maitoa 4 dl
Suolaa ja pippuria
Juustoraastetta päälle

Leikataan perunoita siivuiksi ja laitetaan uunivuokaan kerroksittain jauhelihan ja sipulin kanssa. Maustetaan ja munamaito päälle. Paistetaan noin tunti uunissa 200 asteessa. Puolessa välissä painellaan perunoita ja lisätään juustoraastetta päälle.

Perunalaatikko tuli oikein herkullista. Tarjotaan jonkun salaatin esimerkiksi suvisalaatin kanssa. Ruoka on aika edullinen. Jos on vain kaksi syöjää, riittää kahdeksi päiväksi tai nelihenkiselle perheelle kerralla.

Vuokko




1 kommentti: