kotiliesi

perjantai 29. joulukuuta 2017

Lämmin karpalokeitto

4 annosta. Valmistusaika 15 minuuttia.

5 dl karpalomehua
1 ruokalusikallinen perunajauhoja
3 dl pakaste karpaloita

1. Vispilöi perunajauhot kylmään mehuun ja kuumenna keitto sekoitellen kiehuvaksi. Ota keitto heti pois liedeltä, kun se kiehahtaa. Lisää sekaan jäiset karpalot.
2. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Samalla tavalla olen tehnyt muistakin marjoista keittoa. Seuraavaksi kokeilen puolukasta. Varmasti se on hyvää, puolukka on myös voimakas makuinen ja jäätelö sopii sen kanssa. Punaherukoista ja vadelmista olen tehnyt myös. Voi myös laittaa eri marjoja kuin mehu on, tulee kivoja makuja. Kauppojen pakasteesta löytyy monia eri marjoja, jos ei ole itsellään pakastettuna. Mehuja myös on kaupoissa erilaisia tai voi keittää itse mehun ensin ja siiviöidä marjat pois. Mehukeitto voi syödä puuron kanssa myös ja ei tarvitse lisätä marjoja. Mutta kun lisää pakaste marjoja kuumaan, ne maistuu ihan tuoreita.
Karpalokeitto 29.12.17 kuva: Vuokko
Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti