kotiliesi

lauantai 1. syyskuuta 2018

Kadriorg

Tallinnassa sijaitsee kaupunginosa Kadriorg. Matkustimme sinne raitiovaunulla kun kävimme Tallinnassa elokuun alussa. Raitiovaunu maksoi kaksi euroa. Keskustasta sinne oli noin kahden tai kolmen kilometrin matka. Päämääränä oli tutustua Kadriorgin palatsiin ja siellä olevaan taiteeseen. Siellä on eurooppalaisen taiteen näyttely ja lisäksi talon 300 vuotis näyttely. Sillä on omat nettisivut joissa on Suomen kielellä tietoa näyttelyistä. 
Puisto oli aivan mahtavan kaunis paikka. Näimme erään hääparin siellä ja valokuvaajan.
Päivä oli kuuma 29 astetta. Puistossa oli kiva kävellä ja istua suihkulähteen reunalla. 
Kadriorgin linnaa emme ensin löytäneet. Piti kysyä vastaan tulevalta nuorelta äidiltä joka työnsi lasten vaunuja. Sitten jotkut englantia puhuvat turistit kysyivät meiltä samaa. Palatsi oli puiden takana piilossa.
Sisällä oli kiinnostavia näyttelyitä. Puisto muistutti geometrisilta kuvioiltaan
Versaillesin puistoa. Palatsi oli kaunis rakennus ulkoa ja sisältä. Vanhaan aikaan on osattu rakentaa. Se on tyylisuunnaltaan Barokki. Se rakennutti 300 vuotta sitten Pietari suuri kesäasunnoksi. Palatsin suunnitteli italialainen arkkitehti Niccolo Michetti.
Otimme valokuvia sieltä ja nautimme kesäpäivästä. Se oli tämän kesän kohokohta. Oli myös kiva nukkua yö Silja Europalla yö Tallinnan satamassa ja toinen yö hotellissa. Tallinnan on kiva tehdä retkiä. Viron kieli on helppo vähän opetella. Merimatka on aina elämys, voisin katsoa kannelta aina uudelleen se maiseman vaikka välillä on vain aavaa merta. Sellainen oli matkamme. Kävimme myös kaksi viikkoa aiemmin lyhyellä matkalla. Silloin kävelimme muutaman tunnin vanhassa kaupungissa. Joimme kahvit ja palasimme laivalla kotiin. Suomalaiset tekevät lyhyempiä ja pidempiä retkiä Tallinnaan. Sinne on vain 80 km Helsingistä.


Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti