kotiliesi

lauantai 15. joulukuuta 2018

Seitsemisen kansallispuisto

Metsäretkien juhlaa oli käydä metsäluontokohteessa syyskuussa. Kävimme Seitsemisen kansallispuistossa yhdessä ystävä pariskunnan kanssa. Tampereelta on matkaa sinne noin 50 km.  Opastus puiston pohjoisosiin ja luontokeskukselle on Kuru-Parkano tieltä 332. Puisto sijaitsee Ylöjärven ja Ikaalisten kunnissa Pirkanmaalla Länsi-Suomen läänissä. Kävimme luontokeskuksessa, joka on puiston päälähtöpaikka. Siellä oli mukavaa katsottavaa, pieni elokuva eri vuodenajoista, kuvia luonnosta ja täytettyjä eläimiä. 
Kävimme pienellä kävelyllä kauempaa lähtevällä reitillä. Siellä oli vanhaa metsää ja ikihonkia ja muuta harvinaista. Tunnelma vanhassa koskemattomana metsässä oli mahtava. Naavaakin oli puissa. Tattiakin löytyi. Ilma oli raikasta hengittää.
Sitten menimme keittokatokselle. Miehet tekivät tulet ja paistoimme makkaraa. Kahvia oli termospullossa mukana ja pullat. Ne maistuivat sitten hyvälle tulen äärellä illan hämärtyessä. Sen jälkee ihailimme tähtitaivasta. En valon valoa, vain ikihonkia huokaili ympärillä. Vain eräs retkeilijä tuli leikkimään dronella. Oli syyskuun 12. Minulla oli vuosilomaa muutama päivä ja sitten palasin Helsingin vilinään. Metsä jäi mielikuviin ja valokuvia otettiin paljon.
Seitseminen

Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti