Kreikkalainen salaatti sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.
Ohje:
1 punasipuli
1 punainen paprika
4 tomaattia
puolikas kurkku
1 ruukku lehtisalaattia
200 g kreikkalaista fetajuustoa
mustia oliiveja
oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus pippuria
Kreikkalaista salaattia syödään Kreikassa, mutta myös Kreetalla. Kreetalainen salaatti eroaa hiukan kreikkalaisesta. Siinä on ainakin päällä isommat palat vuohenjuustoa. En osaa muuten kuvailla mitä erilaista siinä on, mutta herkullista se oli.
Alla on kuva ensimmäisestä tekemästäni kreikkalaisesta salaatista kotona. Tein niitä keväällä monta kertaa, ja aion tehdä vastakin. Laitoin siihen oliiviöljyä reilusti. Näin Kreetalla, että sitä laitettiin reilusti salaatteihin. Lisäsin myös jotain Kreetalta tuotua maustetta.
Vuokko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti