kotiliesi

lauantai 4. tammikuuta 2014

Australia – Melbourne

Australian toiseksi suurin kaupunki Melbourne, on kulttuurin ja nähtävyyksien kaupunki. Unelmakohde kasveista kiinnostuneille on Royal Botanical Garden. Olin kasvipuutarhassa monta tuntia kahtena päivänä ja otin kuvia. Siellä kasvaa erilaisia kukkia ja puita (50 000 kasvia). Tyttäreni asuu Melbournessa, kävin siellä viimeksi 10 vuotta sitten. Melbournen keskustassa on National Gallery of Victoria, joka on näkemisen arvoinen. Keskustassa on monia museoita ja gallerioita, jotka ovat kiinnostavia. Niissä voi nähdä Australian historiaa, mutta myös muualta maailmasta kiinnostavia asioita. Kävin monissa niistä. Melbournessa on helppo liikkua raitiovaunulla eli trampilla. Melbournen raideverkko on maailman laajin. Melbournen keskustassa vain on korkeita taloja, muualla on matalaa rakennusta. Keskusta on kuitenkin kaunis, vihreitä keitaita ja Yarra-joki keskellä kaupunkia. Melbournessa on Melbourne Zoo, jossa voi nähdä kenguruita ja muita eläimiä, joita ei ole muilla mantereilla. Emu, nokkasiili, koala.

Melbournen lähettyvillä on Phillip Island, missä voi nähdä söpöjen pienten pingviinien vaappuvan takaisin kotiin pitkän kalastuspäivän jälkeen. Siellä ei saa ottaa valokuvia, ettei häiritse pingviinien puuhia. Istuimme siellä katsomossa hiljaa toisten turistien kanssa  ja katselimme rannalle ja merelle. Se oli paras luonnon näytös mitä olen koskaan nähnyt.

Melbourne on Eurooppalaistyylinen kaupunki, muistuttaa eniten Englantia. Siellä on monen maalaisia ravintoloita. Keskustassa voi kokea suurkaupungin tunnelmaa. Voi mennä esim. illalla kävelemään keskustaan Yarra-joen rannalle ja nähdä miten tulet sytytetään klo 21 korkeiden pylväiden päähän. Melbourne by night. Lyhyen raitiovaunumatkan päässä sijaitsee St. Kilda niminen kaupunginosa. Siellä on meren rantaa, jossa voi uida tai muuten kävellä tai käydä syömässä tai kahvilla. Siellä päin on myös formularata. Olen käynyt.

Melbournen lähettyviltä löytyy muitakin kiinnostavia kohteita, kuten Yarra Valleyn viinialue. Sinne mennessä on sademetsää ja vuoristoa. Vuoristossa on vanha juna, jolla voi ajella ja kesyjä papukaijoja, joita voi syöttää. Ne lentävät kädelle, jos on jyviä mukana.

Melbournesta käsin voi tehdä yhden Australian kuuluisimmista road tripeistä, automatkan halki Great Ocean Roadin. Siitä olenkin jo kirjoittanut jutun tähän. Laitan tähän muutaman kuvan Melbournesta.

Koala, kuva: Vuokko

Nokkasiili, kuva: Vuokko

Melbourne Yarra joelta jokilaivalta kuvattu, kuva: Vuokko

Royal Botanical Garden, kuva: VuokkoSt Kilda, kuva: Vuokko
Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti