kotiliesi

tiistai 26. marraskuuta 2013

AUSTRALIA - Great Ocean Road

Palaan muistoissani tasan 10 vuotta taaksepäin. Kävin Australiassa Melbournessa tyttäreni ja hänen miehensä luona. Mukanani matkalla oli myös hyvä ystäväni osan ajasta, jonka vietin siellä. Näin Australiassa monia paikkoja, sillä tyttärelläni ja vävylläni oli kesäloma. Melbourne on englantilais tyyppinen kaupunki Victorian osavaltiossa. Siellä on paljon hienoja vihreitä puistoja, joista tykkäsin ja Yarra joki. Kävin monissa museoissa ja eläintarhassa ja perhostalossa. 

Geat Ocean Road on kaunein maisematie Australiassa. Se on 243 km pitkä tie kaakkois-Australiassa. Se kulkee pitkin rannikkoa. Maasto on vaihtelevaa ja korkeuserot ovat mahtavat. Ajoimme sitä pitkin vävyni vanhempien kesäpaikalle ja takaisin. Pysähdyimme monessa paikassa katsomaan maisemia. Siellä on huikeita näköalapaikkoja. Siellä on mahtavia kalkkikivi muodostelmia, esimerkiksi Kaksitoista Apostolia ja Lontoon Silta. Meri on kuluttanut kiviä erroosiolla. Eräs kivi on katkennut kahtia ja turistit olivat jääneet sinne ja heidät oli noudettu helikopterilla pois. Tämä pitkä tie on tärkeä matkailukohde alueella.

The Great Ocean Road officially starts at Torquay and travels 243 kilometres westward to finish at Allansford near Warrnambool, the largest city along the road. In 2011, the road was added to the Australian National Heritage List.

Victorian osavaltiossa on sademetsiä ja maanviljelystä. Se ei ole kuivaa aluetta, kuten Australiassa monessa paikassa on. Myös Melbourne on viihtyisä kaupunki vihreine puistoineen ja meri on lähellä.

Kaksitoista apostolia Great Ocean road: Kuva: Vuokko

Sademetsässä
Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti