kotiliesi

maanantai 6. tammikuuta 2014

Australia

                   - Sydney

                              - Eden 

                                   - Byron Bay

Australian maisemat vaihtelevat trooppisista sademetsistä autiomaihin ja suurkaupunkien sykkeeseen. Australian luonto on ainutlaatuinen, sieltä löytyy sellaisia eläin- ja kasvilajeja, joita ei ole missään muualla maapallolla. Eukalyptuspuut hurmaavat tuoksullaan. Eläimistä voisin mainita pussieläimet: kengurut (joita on monta lajia), koala ja vompatti. Erikoinen on myös vesinokkaeläin.

Kävin matkallani Sydneyssä. Sydneytä kutsutaan usein yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista. Ei ihme, siellä on kaunis luonto meren äärellä ja arkkitehtuurin ihmeitä, oopperatalo ja Harbour Bridge silta. Sydney on Australian suurin kaupunki, yli neljä miljoonaa asukasta. Kävin Sydneyn satamassa, jonne James Cook aikoinaan saapui ensi kerran. Kävin myös olympiastadionilla. Se oli valtavan suuri. Kävimme myös uimassa jossain Sydneyn hienoista hiekkarannoista, näimme aussimaista rantaelämää.

Sydneystä on helppo jatkaa matkaa Australian muihin kiehtoviin kohteisiin. Jatkoin tyttäreni ja hänen miehensä kanssa matkaa kohti Byron Bayta. Matkalla yövyimme esimerkiksi Eden nimisessä paikassa. Se oli meren rannalla pieni paikka. Siellä oli jotain mielenkiintoista, valasmuseo. Siellä oli suuria valaan luurankoja ja kuvia seinällä. Siellä on pyydystetty valaita. Eräs valas oli nielaissut miehen noin 100 v. sitten ja hän oli selvinnyt valaan vatsasta elävänä pois. Nykyajan Joona. Kalastajat olivat saaneet valaan pyydystettyä ja vatsasta oli kuulunut ääntä ja he avasivat vatsan. Siellä oli mies, jonka tukka oli valkea.

Byron Bay on pikkukaupunki Australian itärannikolla. Siellä on aina lämmin ja tasainen ilma. Siellä on Australian itäisin kolkka, kukkula jossa on majakka. Kun kiipesimme sinne majakalle, siellä tuuli navakasti, mutta näimme jotain ainutlaatuista. Näimme delfiinejä matkalla jonnekin, vaikkakin aika kaukana. Se on niiden kulkureitti. Byron Bay on surffaajien paratiisi. Oli kiva istua rannalla katsomassa surffaajia. He etsivät ehkä täydellistä aaltoa, jota ei koskaan löydy. Oli myös kiva kävellä iltaisin lämpimässä pienen kaupungin kaduilla meren rannalla. Eräänä päivänä oli tori auki ja siellä näimme Aboriginaalien tanssin. He soittivat didgeridoota, puhallinsoitinta. Baryn Bayn lähellä on sademetsiä ja erittäin hedelmällistä viljelysmaata. Baryn Bay oli valloittava paikka meren rantoineen.

Byron Bay, majakka, Australian itäisin paikka, kuva: Vuokko

Byron Bay, kuva: Vuokko

Sydney, kuva: Vuokko
Vuokko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti