S A V U J U U S T O P I I R A K K A
Yleisön pyynnöstä tässä on resepti juustopiirakkaan, jota olen tehnyt jo kaksi kertaa, ja joka on niin hyvää, että vie kielen mennessään.
Peruna-murotaikina:
1 1/2 dl perunahiutaleita (tai Helmi perunasuurimoita)
3 dl tummia gluteenittomia jauhoja (tai muita jauhoja)
1/2 tl suolaa
150g voita (tai margariinia tai oliiviöljyä)
2 kananmunan keltuaista
Täyte:
150 g mustaleima Emmental juustoa
150 g savujuustoa
3 dl kermaa (ruokermaa tai kaurakermaa yms.)
2 kananmunaa
Pinnalle:
1 1/2 dl saksanpähkinöitä
150 g tummia viinirypäleitä
1/2 tl muskottia
1/2 tl tinjamia
Painele taikina piirakkavuokaan (24 cm). Paista 200° 10 minuuttia. Sekoita kerma + munat, lisää juustoraasteet. Kaada pohjan päälle ja paista vielä 175° noin 30 minuuttia.
Valmista lisuke sillä välin. Kuullota öljyssä pannulla 2 minuuttia saksanpähkinöitä mausteiden kanssa ja lisää lopuksi viinirypäleet hetkeksi pannulle myös. Kaada lisuke valmiin piirakan päälle. Tarjoa lämpimänä vihersalaatin kanssa. Maistuu myös kahvin tai teen kanssa lämpimänä tai kylmänä.
Kuva: Arto Mattila 10.3.2014 |
Kuva: Arto Mattila 4.3.2014 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti