keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

S A V U J U U S T O P I I R A K K A

Yleisön pyynnöstä tässä on resepti juustopiirakkaan, jota olen tehnyt jo kaksi kertaa, ja joka on niin hyvää, että vie kielen mennessään.

Peruna-murotaikina:

1 1/2 dl  perunahiutaleita (tai Helmi perunasuurimoita)
3 dl        tummia gluteenittomia jauhoja (tai muita jauhoja)
1/2 tl      suolaa
150g       voita (tai margariinia tai oliiviöljyä)
2             kananmunan keltuaista

Täyte:

150 g mustaleima Emmental juustoa
150 g savujuustoa
3 dl    kermaa (ruokermaa tai kaurakermaa yms.)
2        kananmunaa

Pinnalle:

1 1/2 dl saksanpähkinöitä
150 g    tummia viinirypäleitä
1/2 tl    muskottia
1/2 tl    tinjamia

Painele taikina piirakkavuokaan (24 cm). Paista 200° 10 minuuttia. Sekoita kerma + munat, lisää juustoraasteet. Kaada pohjan päälle ja paista vielä 175° noin 30 minuuttia.

Valmista lisuke sillä välin. Kuullota öljyssä pannulla 2 minuuttia saksanpähkinöitä mausteiden kanssa ja lisää lopuksi viinirypäleet hetkeksi pannulle myös. Kaada lisuke valmiin piirakan päälle. Tarjoa lämpimänä vihersalaatin kanssa. Maistuu myös kahvin tai teen kanssa lämpimänä tai kylmänä.

Kuva: Arto Mattila 10.3.2014

Kuva: Arto Mattila 4.3.2014
Vuokko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti