lauantai 22. maaliskuuta 2014

Venäläinen kalakeitto


500 g vaaleaa kalafileetä (kuha, siika, made yms.)
2        porkkanaa
1        palsternakka
1        sipuli
200 g purjoa
         rypsiöljyä
2 rkl   tomaattipyrettä
1½ l   kalalientä (itse tehtyä tai kalaliemikuutioista tehtyä)
1       laakerinlehti
5       maustepippuria
10     valkopippuria
1       suolakurkku
3 rkl   oliivirenkaita
1 rkl   väkiviinaetikkaa
2 rkl   hienonnettua tilliä.

Paloittele kasvikset ½-1 cm paloiksi. Kuullota kasvikset ja sipulit öljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja pippurit. Hauduta noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Paloittele juuresten kypsyessä kalafileet ja suokakurkku peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Lisää keittoon kalapalat, kurkkukuutiot, oliivirenkaat, etikka ja tillisilppu. Anna keiton hautua vielä noin 5 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kuva: Vuokko Mattila

Kuva: Arto Mattila
Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti