Venäläinen kalakeitto
500 g vaaleaa kalafileetä (kuha, siika, made yms.)
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
200 g purjoa
rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1½ l kalalientä (itse tehtyä tai kalaliemikuutioista tehtyä)
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
10 valkopippuria
1 suolakurkku
3 rkl oliivirenkaita
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl hienonnettua tilliä.
Paloittele kasvikset ½-1 cm paloiksi. Kuullota kasvikset ja sipulit öljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja pippurit. Hauduta noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Paloittele juuresten kypsyessä kalafileet ja suokakurkku peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Lisää keittoon kalapalat, kurkkukuutiot, oliivirenkaat, etikka ja tillisilppu. Anna keiton hautua vielä noin 5 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kuva: Vuokko Mattila |
Kuva: Arto Mattila |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti