kotiliesi

torstai 8. toukokuuta 2014

HANIA – vanha satamakaupunki

Geranista menimme käymään Hanian kaupungissa. Menimme paikallisella bussilla, se maksoi euron, pari. Matka kesti noin puoli tuntia.

Oli oikein kuuma päivä. Kävelimme Hanian vanhaan kaupunginosaan. Siellä on venetsialainen satama. Kävelimme meren rannalla ja katselimme satamaa ja sen rakennelmia. Siellä olisi voinut tehdä kiertoajelun valkealla tai ruskealla hevoskyydillä. Olisi voinut myös käydä pienellä laivalla merellä. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, mukava ihmisvilinä ympärillä.

Kävelimme rantakatua ja mietimme että pitäisi juoda jotain, kun on niin kuuma ja syödä jotain suolaista. Ranta oli täynnä kahviloita ja ravintoloita. Tuota pikaa luoksemme tuli mies joka pyysi meitä ravintolaansa syömään ja esitteli meille kohteliaasti paikkaa. Hän osasi muutaman sanan suomea, siellä käy suomalaisia turisteja paljon. Menimme istumaan ja tilasimme tuoretta appelsiinimehua lasit. Sitten katsoimme listaa ja tilasimme pienet voileivät ja kahvin. Mehu ja voileivät olivat ihania, mutta kahvi oli kreikkalaista kahvia, jossa oli poroja pohjalla, mutta halusimme maistaa juuri sitä.

Jatkoimme matkaa pitkin rantakatua. Meitä pyydettiin muihinkin ravintoloihin mutta taputimme vatsaa ja sanoimme että ei kiitos. Nähtyämme rantaa ja venetsialaista satamaa tarpeeksi, kiertelimme vähän rakennusten välissä olevia kujia. Sitten suuntasimme takaisin kaupungille ja kävimme joissakin liikkeissä. Tuli ostettua yksi huivi ja yksi pieni matto. Sitten menimme nahkakadulle. Siellä oli paljon katsomista, meitä houkuteltiin putiikkeihin sisään ja saimme maistaa milloin mitäkin hunajaa ym. Löysimme myös mieleiset laukut itsellemme ja osasimme tinkiä tietenkin. Nahkakadulla kannattaa ehdottomasti käydä Haniassa.

Bussilla ajoimme takaisin Geraniin. Hanian vanha satamakaupunki kuumana päivänä tasan vuosi sitten oli näkemisen arvoinen. Joskus voisi mennä uudestaankin, tunnelma oli kiva ja leppoisa.

Hanian venetsialainen satama: kuva: Arto Mattila

Hanian venetsialainen satama: kuva: Arto Mattila

Kaupunkikyyti, kuva: Arto Mattila
Arto Mattilan stucco-lustro maalaus: Hanian venetsialainen satama


Vuokko
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti