tiistai 10. maaliskuuta 2015

Pizzapyörteet

Pizzataikinan perusohje

25 g tuorehiivaa tai kuivahiivaa
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
3 ruokalusikkaa oliiviöljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja tai muuta jauhoa)

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat noin 20 cm x 30 cm kokoisiksi levyiksi. Levitä täyteaineet levyille. Rullaa levyt kääretortun tapaan. Leikkaa molemmista rullista 8-10 palaa. Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota 15 minuuttia.

Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai siihen asti, kunnes palat ovat kypsiä. Ripottele kuumille pyörteille parmesaania tai muuta juustoraastetta.
Tarjoa. Maistuu esim. kahvin kanssa.

Ohje oli Helsingin Sanomissa 26.2.2015. Siinä oli muutakin mitä voi tehdä pizzataikinasta.

Minä laitoin täytteeksi toiseen juahelihaa ja sipulia ja toiseen kinkkusuikaleita. Lisäksi persiljaa ja tuoreita tomaatteja sekä juustoraastetta. Mausteita oman maun mukaan, esim. oreganoa.

Kuva: Arto Mattila
Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti