kotiliesi

perjantai 24. heinäkuuta 2015

V A N T A A

Vantaa on kaupungistunut, mutta siellä on paljon maaseutumaista pelto- ja metsämaisemaa. Vaikka Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki asukasluvultaan, välillä näyttää siltä kuin olisi tullut maaseudulle.

Kun muutin Kuopiosta Vantaalle Rekolanmäelle, joka on itäpuolella Vantaata, hämmästyin miten maaseudun näköistä siellä oli. Kävelin viljapellon poikki radan toiselle puolelle ja kävelin metsässä lenkkiä ja kuuntelin linnun laulua. Junalla pääsi hurauttamaan Helsinkiin puolessa tunnissa. Olen asunut samoilla nurkilla, Korsosta Koivukylään, ja viimeksi Leinelässä, yhteensä 15 vuotta. Se oli pitkä matka.

Vantaalla ei ole mitään keskustaa, siellä on monia pieniä lähiöitä. Tikkurilassa on tavallaan keskus, jossa on virastoja. Länsi-Vantaalla on isoja kauppakeskuksia, Jumbo (jossa on Flamingo myös ja elokuvateatteri) ja Myyrmanni. Vantaalla sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokenttä. Sinne on nyt junayhteys, kun kehärata valmistui ja juna alkoi kulkea 1.7. Katsoimme radan valmistumista räjäytyksistä lähtien kotimme ikkumasta Leinelästä. Otimme kuviakin niistä tilanteista. Asema oli jo ajat sitten valmis. Teimme heti 1.7. retken Leinelän asemalta lentokentän kautta Helsinkiin. Tosin nyt jouduimme tulemaan ensin Leinelän asemalle kauempaa omalla autolla, ehdimme nimittäin muuttaa tasan kuukautta aikaisemmin pois.

Kuusijärvi on mieluisin paikka minulle Vantaalla. Kävin siellä usein uimassa. Se onkin ainut järvi siellä päin ja hyvä virkistysalue. Siellä on lenkkipolkuja, marjoja, savusauna, tavallinen sauna, ruokapaikka ja mikä parasta kimmeltävä järvi metsän keskellä. Se on kyllä pieni, vastarannan puut näkyy ja sen voi kiertää puolessa tunnissa. Pienihän se on Kallaveden rannalta muuttaneelle, mutta mukava kuitenkin. Se on myös urheilijoiden suosiossa ja kesällä tupaten täynnä. Vesi on kuitenkin virkistävää, sillä järvessä on virtauksia.

Vantaanjoen sivujoki Keravanjoki virtaa Koivulylässä ja myös Havukosken ja Päiväkummun välillä. Siellä on mukava kävellä ja katsella sorsien uiskentelua eri vuodenaikoina. Niistäkin tuli otettua kuvia.

Tänään tulin Helsingistä junalla Dixiin, joka on Tikkurilan uusi kauppakeskus. Se valmistui keväällä ja sen yhteydessä on rautatieasema ja bussiterminaali. Kävimme mieheni kanssa Jumbossa bussilla. Kunhan kävimme. Tikkurilassa yllätti nälkä ja kävimme Mäkkärissä. Siellä oli vain nälkäisiä nuoria. Olipa herkullinen ateria. Tikkuraitilla on paljon liikkeitä.

Sen jälkeen suuntasimme H-junalla halki kylien ja peltojen kotiin Riksuun.

Kuva: Arto Mattila
Kuusijärvellä: Kuva: Arto Mattila
Vuokko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti