tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kananuggetit ja muut sadepäivän herkut


Kananuggetit:

500 g broilerinfileetä (leikkaa suikaleiksi)
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria tai currya
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja 
1 l rypsiöljyä

Pyörittele jokainen pala ensin vehnäjauhoissa joka on maustettu suolalla ja pippurilla, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Uppopaista öljyssä noin 2 minuuttia.

Ranskalaiset perunat, porkkanat ja kesäkurpitsat sekä sipulit: 

Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa sopivan kokoisia suikaleita. Uppopaista öljyssä. Leikkaa kurpitsasta paloja ja paista samoin. Leikkaa sipulista renkaita ja pyöritä ne samalla tavalla kuin nuggetit ja uppopaista öljyssä.

Tarjoa dippikastikkeen kanssa, esim. Arla keittiön kermaviili lihalle tai kanalle, tai Valion kermaviili itse maustettuna maun mukaan. Ripottele tilliä ym. yrttiä päälle.


Kuva: Arto Mattila
Vuokko




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti