kotiliesi

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Marjarahka

4 dl  vispikermaa
4 dl  maitorahkaa
4 dl  marjoja (mansikoita, mustikoita, puolukoita ym. ym.)
1 dl  talkkunajauhoja
         sokeria (+vaniljasokeria)

Tein eilen marjarahkaa puutarhamansikoista ja oli niin hyvää, että juuri ja juuri riitti kahdelle. Hieno jälkiruoka!

 Nyt on Suomessa paras mansikka-aika. Ostimme Kuopiosta savolaista talkkunaa. Se on tehty ohrasta. Siitä voi tehdä puuroa hauduttamalla, käyttää muikkujen maustamiseen, tehdä marjapuuroa, laittaa Hanna-tädin kakkuihin. Siitä voi tehdä myös perinteistä talkkunaa ja syödä tirripaistin tai paistin kanssa, kuten minun lapsuudessa tehtiin.

Kuva: Arto Mattila
Vuokko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti