lauantai 18. huhtikuuta 2015

Ghanalainen maapähkinä - kanakeitto

Kuva: Arto Mattila

Tein afrikkalaista ruokaa vaihteeksi, ghanalaista keittoa. Suomessa asuu ulkomaalaisia, niin on kiva kokeilla eri maalaisia ruokia ja näin avartua. Löytyy terveellisiä ruokia ja vaihtelua. Seuraavaksi kokeilen jotain muuta.

Sipuli, 300 g kanasuikaleita, 100 g tomaattimurskaa, 125 g maapähkinävoita, chilipippuria (minä laitoin tilalle 2 kpl chilipaprikaa), suolaa, öljyä, vettä.

Sipuli ja kanat kuullotetaan pannussa. Ne laitetaan kattilaan ja lisätään tomaatimurska, tilkka vettä ja mausteet. Sekoitetaan maapähkinävoi ja 4 dl vettä eri astiassa ja lisätään kattilaan. Keitetään 40 minuuttia hiljaisella tulella.

Keitosta tuli hyvää ja pehmeän makuista. Söimme sitä ruisleivän kanssa. Ghanassa sitä kai syödään alkukeitoksi.

Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti