lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kasvisruokia, osa 1, täytetty sipuli

Tein täytettyjä sipuleita uunissa ja en tiennyt miten herkullisia niistä tulisi.
Tämä resepti oli Aamupostissa mutta sitähän voi muokata mieleisekseen ja laittaa sipulin sisälle mitä juustoa tai mitä yrttiä vaan ja jauhelihaakin tai jotain muuta suolaista.
4 henkilölle: 8 suurta kelta- tai punasipulia, 1 rkl rypsiöljyä
Täyte: 1 valkosipulinkynsi
4 kirsikkatomaattia
1 viipale paahdettua paahtoleipää
0,5 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl tinjamia
Noin neljännes sipuleiden sisustaa
100 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
1 dl kevyt juustoraastetta, suolaa, pippuria
Kuori sipulit ja leikkaa niistä "hatut" irti. Laita ne talteen.
Poista sipuloiden sisukset lusikalla tai veitsellä. Jäljelle jää kupit. Ota sisus talteen. Minulta lähtipohjakin mutta ei se haitannut.
Kiehauta sipulikuppeja ja hattuja muutaman minuutin ajan vedessä ja jätä valumaan sihvilään.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Hienonna jäljelle jääneistä sipuleiden sisuksista neljännes. Hienonna valkosipuli. Kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilppu, valkosipuli, tomaaatit, yrtit ja paaahdettu murennettu leipä. Kuumenna seos ja siirrä kulhoon. Lisää täytteeseen juustot ja mausteet. Lusikoi täyte sipulikuppeihin ja siirräsipulit uuninkestävään, voiseltuun vuokaan. Paista 200 asteessa 15 min. Lisää hatut ja kaada vukaan vettä niin että pohja peittyy. Jatka kypsentämmistä 15 min.

Kuva Arto Mattila



Vuokko




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti