sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kasvisruokia, osa 2, täytetty tomaatti ja kuorrutettu kukkakaali

Tomaatista leikataan hattu ja sisu koverretaan odottamaan kulhoon. Kulhoon lisätään aineita, esim. Feta-juustoa. Sisus lusikoidaan takaisin kuppiin. Voi laittaa sipulia, tinjamia myös. Jos haluaa tehdä liharuokaa, niin paistettua juhelihaa
Tomaattia paistetaan uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
~ ~ ~ ~ ~
Kuorrutettu kukkakaali

Kukkakaali leikataan nupuiksi ja keitetään vedessä noin 5 minuuttia. Laitetaan voideltuun vuokaan ja kuorrutetaan Emmental juustoraasteella esimerkiksi, reilusti juustoraastetta.Lisätään ruokakerma. Hieman suolaa ja pippuria. Uunissa noin 230 astetta noin puoli tuntia.
Kuorrutettu kukkakaali maistuu ihan sellaisenaan hyvältä, mutta voi olla lisukkeena minkä tahansa ruoan kanssa,esim jauhelihapihvien. Olen tehnyt viime aikoina näitä kaikkia ja muitakin kasvisruokia. Nyt kesällä niitä on saatavilla ja ovat terveellisiä.

Vuokko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti