kotiliesi

torstai 23. marraskuuta 2017

Tallinna

Kävimme Tallinnassa 20-22.10. Syksyn ruska oli parhaimmillaan, kirkkaan keltaiset lehdet puissa.
Meitä oli pieni porukka. Menimme Ikaalisten matkatoimiston matkalle. Siinä pääsi linja-autolla satamaan ja takaisin päin myös. Oli mukava kerrankin olla enemmän kuin päivä Tallinnassa. Sai rauhassa katsella ja seikkailla ja levätä välillä hotellissa. Tosin huomasimme, että aika oli lyhyt. Olisi niin paljon katseltavaa, että tuskin viikko riittäisi. Oli aivan ihana nähdä Viron syksy. Oli kaunis ja aurinkoinen ilma. Merikin oli ihan tyyni. Oli myös kiva nähdä Tallinnan ilta. Kävelimme vanhassa kaupungissa ja sen lähettyvillä. Kävimme bussilla kauempanakin päivällä. Bussi maksoi 2 euroa.

Etsimme rauhassa ruokapaikkaa ensimmäisenä iltana. Olimme jo käyneet kahvilla vanhassa kaupungissa eräässä yläkerran kahvilassa. Ravintoloissa oli ruokalista ulkona, katselimme niitä. Joissakin houkuteltiin sisään ja vilkaisimme sinne, mutta emme jääneet. Lopulta löysimme mieleisen ravintolan vanhasta kaupungista vastapäätä Old Hansaa. Se oli Scheeli Restoran. Vana turg 2. Se oli rauhallinen ja viihtyisä paikka. Vanhanajan tunnelmaa ja huilumusiikkia ja pianon soittoa. Musiikki oli todella hyvää. Sisustus oli kiva. Sitä näkee heidän kotisivuillaan. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka hyvää. Kokin tervehdys meille oli: virolainen silli.


Kuva: Arto Mattila


Alla on kuva syksyisestä Tallinnasta.
Kuva: Arto Mattila
Kävelimme paljon ja seikkailimme mukavan ystäväporukan kanssa. Tuliaisiksi kotiin ostimme suklaapuodista vähän Kalev suklaata.

Kuva: Arto Mattila

Kuva: Arto Mattila
Vuokko

1 kommentti: