kotiliesi

maanantai 4. joulukuuta 2017

Letut

Mikäpä olisi parempaa herkkua kuin lettu. Paistinpannulla paistettu iso tai pieni lettu. Muurinpohjalettu on kesän herkku. Letun päälle voi laittaa hilloa ja kermavaahtoa tai vain sokeria. Sen voi myös kääriä rullalle ja laittaa jotain suolaista tai sokerista täytettä. Silloin se on täytetty Ohukainen.

Tänään tein muutaman letun. Sain hankittua kananmunia suoraan tuottajalta ja samasta paikasta vehnäjauhoja. En ole luomu intoilija, mutta joskus jos on mahdollista ostaa suoraan tuottajalta, viljelijältä elintarvikkeita niin suosin niitä mielelläni. Perunat ostan useimmiten viljelijöiltä jotka myy niitä torilla.

Letun ohjeita löytyy monesta paikasta. Minä laitan melkein aina näin, mutta joskus katselen tai keksin muitakin ohjeita (rahkaa sekaan tai ohra jauhoja).

Maitoa puoli litraa, 2 kananmunaa, vehnäjauhoja noin 2-3 dl. Vähän suolaa ja vähän sokeria. Paistetaan aika kovalla lämmöllä nopeasti. Noin 4:lla levy tulee hyvä.

Lapsille letut ovat varma herkku. Voi järjestää lettukestit. Lapset hyppivät riemusta. Pöydän ympärillä on iloista joukkoa. Saunaillan piristeeksi letut sopivat myös, aikuisille tietenkin. Ei kaikki tykkää saunakaljasta ollenkaan, mutta letut ilahduttavat. Ainakin meidän perheessä on niin. Jos niitä jää yli (yleensä ei), ne maistuvat kylmänä tai lämmitettynä seuraavana päivänä.

Muurinpohjalettuja tarjotaan kesällä toreilla ja yleisö tapahtumissa, mutta myös kotipihalla tai kutsuilla.
Kuva: Vuokko
Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti