maanantai 12. elokuuta 2013

Ranskalainen maitokahvi Café au lait

Olen juonut café au lait nimistä kahvia Australiassa kahvilassa ja Itävallan lentokentällä. Myös Suomessa kahviloissa joskus. Olen tehnyt sitä itse joskus, viimeksi eilen.

Esimerkiksi Valion reseptin mukaan: 
1 dl vahvaa kahvia (esim. Paulig Parisien)
1 dl Valio Eila Laktoositon maitojuoma 3 %
sokeria tai ruokosokeria

Suodata vahva kahvi tavallisessa kahvinkeittimessä. Kuumenna maito höyryävän kuumaksi kattilassa. Kaada yhtä paljon kuumaa kahvijuomaa ja kuumaa maitoa laakeaan kuppiin. Makeuta halutessasi sokerilla. Tarjoa croissantien tai voileipien kanssa.

Minä tein Robert Pauligin chocolate espresso kahvista. Maito oli tavallista kevytmaitoa. Maidon ei anneta kiehua, mutta aika kuumaa saa olla. Kuppiin kaadetaan saman verran kahvia ja maitoa.


Arto Mattilan valokuvateos Aah...kahvia
Vuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti