kotiliesi

lauantai 10. elokuuta 2013

Raparperin kanssa kypsennetty lohifilee

Kävin Tartossa kirjakaupassa ja sieltä tarttui mukaan pieni raparperi-kirja. Sen nimi on Rabarberitoidud salatitest magusani. 

Olen tehnyt nyt kaksi kertaa lohifileetä, johon laitetaan raparperia. Viimeksi tein tänään ja maistui todella hyvältä. Tänään laitoin sipulia myös päälle.

Ostin K-citymarketista merilohifilettä, suomalaista.
Ohje: 700-800 g lohifilettä, 3 raparperin vartta, tilliä, 50 g voita, 1 dl valkoviiniä.
Mausta kala suolalla, laita päälle paljon tilliä ja laita folioon. Leikkaa raparperit kuutioiksi ja laita päälle. Laita sen päälle ohuita voiviiluja.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai grillin puolella noin 10 minuuttia. Ota uunista ja kaada päälle viini, sulje folio ja ja  kypsennä vielä 5 minuuttia.

Kastike erikseen: 0,5 dl hapankermaa, 0,75 dl majoneesia, 1 suolakurkku, tilliä. Tarjoile kalan kanssa.

Kerron ehkä myöhemmin raparperi jälkiruoasta, jos oikein hyvin sattuu.

Vuokko


Olen kaatamassa valkoviiniä välillä. Kuvaaja Arto Mattila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti